Kategorier
Have Haveredskaber

Teleskop grensaks

Har du også et træ, der sådan trænger til at blive beskåret, men nogle af grenene sidder bare lige en tand for højt til, at du sikkert kan nå dem uden at skulle stå på en vaklende stige, som balancerer på den ujævne græsplæne.

Det kender vi godt. Det er usikkert og farligt, og så er det også bare en besværlig omgang at skulle igennem. Dette kan ende ud i at man skipper det år efter år, og til sidst bliver det bare en uoverskuelig opgave at skulle gå i gang med på grund af den efterhånden tykke og fyldige krone, som dit træ nu har fået. Det er her, at en teleskop grensaks kommer ind i billedet.

Hvad er en teleskop grensaks

En teleskop grensaks er en yderst smart grensaks, der hjælper dig med at nå de øverste grene, som du ellers ville have svært ved. Den gør altså arbejdet i haven en hel del nemmere. Dette gælder især, hvis du har mange høje træer eller buske som skal beskæres jævnligt.

Med en teleskop grensaks er det muligt at justere på længden af håndtagene, så du nemt kan indstille den til den længde, som du har behov for i den givne situation. Sådan en grensaks er yderst anvendelig, hvis du har højtsiddende grene, eller hvis du skal beskære noget, der er svært tilgængeligt. Dette kan eksempelvis være, hvis kronen på dit træ har brug for at blive tyndet ud engang, så der kommer mere lys ned til træet. Her kan det ofte være svært at nå de midterste grene i kronen, da der ofte sidder mange andre grene rundt om, hvilket kan være utrolig forstyrrende.

Få tyndet ud i din busk

Det kan også være utrolig svært at få tyndet ud i en tykkere busk eller hæk. Her sidder grenene ofte helt inde ved midten, og dette kan godt være svært at komme ind til med armene. Med en teleskop grensaks kan du blot justere grebene og føre saksen derind. På denne måde kan du hurtigt få beskåret de grene, der skulle fylde mest, så det hele bliver mere tilgængeligt at arbejde med.  

Et multifunktionelt redskab

Det smarte ved at investere i en teleskop grensaks er, at du dermed ikke behøver at købe en normal grensaks også. En grensaks med teleskop fungerer nemlig præcis, som den standard grensaks som du kender, dog bare med den ekstra funktion der gør, at du kan justere længden. Du kan altså lige så godt købe en grensaks med teleskop til at starte med i stedet for at finde ud af, at du mangler en senere hen, og dermed kommer til at brænde inde med to redskaber, der mere eller mindre kan det samme. Derudover kan det også være en ide af købe en teleskop grensaks med udveksling, så du samtidig også får aflastning, når du arbejder i haven. En grensaks med udveksling er med til at øge klippekraften betydeligt, og dette kan især ved behjælpeligt, når du klipper noget på længere afstand. Dette kan nemlig godt være mere belastende for kroppen end ellers.