Kategorier
Have Haveredskaber

Havesaks til kolonihaven

En kolonihave er noget af det hyggeligste at eje, og med sådan et sted har man virkelig mulighed for at udfolde sig i sin have og gøre det til et utrolig rart sted at opholde sig. Et kolonihavehus er det perfekte sted, hvis man har brug for et pusterum fra den ellers så travle hverdag. Her kan man virkelig få lov at nyde stilheden og naturen. Med en kolonihave medfører der også havearbejde, og med havearbejde medfører der også et behov for at eje de rigtige redskaber. De rigtige haveredskaber er alfa og omega, når det kommer til en hyggelig have, og derfor kan det være en ide at have dobbelt op på visse redskaber, som man oftest bruger. Et eksempel på dette er en havesaks til kolonihaven.

Spar dig selv for en ekstra køretur

Det er super irriterende at køre hele vejen ud til sit kolonihavehus blot for at komme i tanke om, at man har glemt sin havesaks derhjemme. Derfor kan det være en ide af have lidt ekstra haveredskaber liggende fast i kolonihavehuset, så man ikke finder sig selv i sådan en situation. Så har man altid det, som man står og mangler lige ved hånden. Hvis du er en rigtig haveelsker, kan du heller aldrig få for mange haveredskaber, og dertil er et kolonihavehus jo et perfekt sted at kunne have dem liggende. 

Hvorfor er en havesaks essentiel

Det kan være, at du holder en hyggelig weekend i dit kolonihavehus og pludselig ser, at din rosenbusk godt lige kunne trænge til en kærlig hånd, eller at dine blomster trænger til en trimning. Her kan det være utrolig rart at have et lille skur med de mest essentielle redskaber til din lille hyggelige have. Et af de mest essentielle redskaber til en lille kolonihave er netop en havesaks. En havesaks kan bruges til det meste og er derfor utrolig rar at have ved hånden. Der findes mange forskellige havesakse, så det kan være en ide at vælge en med flere funktioner. 

En havesaks er især smart og funktionel grundet dens lille størrelse. Det er nemt at komme til, hvor man skal og udføre et korrekt klip helt inde ved roden. Dette er nemlig noget svære at gøre, hvis du har en grensaks med længere skafter. En havesaks ligger behageligt i hånden og kan ofte fås med skridsikkert materiale på håndtaget, så du ikke skal bekymre dig om at få svedige håndflader i sommervarmen. 

Havesakse til et hvert formål

Der findes som sagt mange forskellige slags havesakse i flere forskellige størrelse. Her er det derfor vigtigt, at du tænker over, hvad du oftest vil komme til at bruge din havesaks til i din kolonihave. Hvis det er til beskæring af kraftigere buske og planter, skal du nemlig gå efter en havesaks, der kan klare at klippe igennem tykkere grene. Hvis du dog typisk kun vil få brug for den, når dine blomster trænger samt til små basale ting, vil en mindre kraftfuld model sagtens kunne gøre arbejdet. Hvis du vil være på den sikre side, kan du også altid vælge at købe en lille og en stor, så har du lidt at vælge mellem, hvilket kan være smart nok.